'Nokia dreigt uit Finland te vertrekken'

Mobiele telefoonaanbieder Nokia heeft gedreigd te vertrekken uit thuisland Finland als een wet niet wordt aangepast. Dat schrijft de Finse krant Helsingin Sanomat zondag.

Nokia zou uit het thuisland vertrekken als er geen verandering komt in een wet die bedrijven niet toestaat het e-mailverkeer van werknemers te monitoren, aldus de krant. Nokia is volgens de krant een lobby begonnen om de wet aan te passen, sinds het bedrijf vermoedens heeft dat een werknemer gevoelige informatie naar een concurrent heeft gemaild. Nokia deed aangifte tegen de werknemer. Sindsdien monitort Nolia het e-mailverkeer van al zijn werknemers. Daarmee handelt Nokia in strijd met de huidige wet.

Een woordvoerster van het bedrijf weersprak de berichtgeving. “Het artikel bevat fouten en misvattingen.” Ook minister-president Matti Vanhanen ontkende dat politici door Nokia onder druk te zijn gezet de wet te veranderen. "Ik heb van een dergelijk ultimatum niet gehoord.''

Nokia genereert voor 1,3 miljard euro belastinginkomsten voor Finland, aldus de krant. Het bedrijf verschaft aan 16 duizend mensen banen in Finland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!