Autoverkoop VS stort verder in

De Amerikaanse automarkt toonde ook in januari geen enkel teken van herstel. Grote autofabrikanten zagen hun verkoopcijfers opnieuw kelderen als gevolg van de zware terugval van 's werelds grootste economie. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde gegevens.
De grootste Amerikaanse autofabrikant, General Motors, leverde in januari bijna 130 duizend auto's af, een halvering ten opzichte van januari 2007. Het bedrijf schroeft de productie in de komende maanden omlaag om de voorraden in lijn te brengen met de gekelderde vraag.

Ford Motor, de op een na grootste Amerikaanse autobouwer, verkocht in januari ruim 93.500 auto's. Dat is ruim veertig procent minder dan een jaar eerder. Vooral benzineslurpende terreinwagens zijn uit de gratie, onder meer als gevolg van de sterk schommelende brandstofprijzen.

De Duitse fabrikanten Mercedes-Benz en Porsche zagen hun Amerikaanse verkopen met respectievelijk 45,1 en 38,6 procent dalen. Volkswagen hield de schade nog beperkt tot vijftien procent. Het Japanse Toyota Motor, dat de laatste jaren juist fors terrein won op de Amerikaanse markt, verkocht 34,4 procent minder auto's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!