Voetbalplaatjes AH massaal uitgewisseld op internet

De verzamelwoede rond de eredivisie-voetbalplaatjes van Albert Heijn is goed merkbaar op internet. Vooral kinderen blijken ze in groten getale online uit te wisselen. Alleen al op Marktplaats staan ruim elfhonderd advertenties waarin voetbalplaatjes worden aangeboden. De vraagprijs loopt op tot vijftig euro.

"Ik heb het complete stickerboek met alle stickers erin. Bieden vanaf 40 euro'', schrijft een verkoper uit Heemskerk. Maar er zijn ook heel veel mensen die de plaatjes gratis willen ruilen. "Wie wil mij helpen om het voetbalboek van AH gratis vol te krijgen?''

Niet alleen op verkoopsites worden de voetbalplaatjes aangeboden en verhandeld. Ook op verzamelaarsites zoals misiknog.nl wisselen veel plaatjes van eigenaar. Een woordvoerster van Albert Heijn spreekt ruim twee weken na het begin van de actie van een succes.

“We hebben in totaal 100 miljoen zakjes met voetbalplaatjes beschikbaar. Daarvan zijn er nu 30 miljoen in omloop.” Van de 750 duizend albums waarin de plaatjes kunnen worden verzameld, is twee derde al verkocht of weggegeven. “Nederlanders zijn nu eenmaal verzamelaars.”

De plaatjes zijn nog tot en met 8 maart in de supermarkt te krijgen. Om kinderen de gelegenheid te geven plaatjes uit te wisselen, organiseert het bedrijf op 4 maart een landelijke ruilmiddag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!