'Retail Eindhoven Airport dupe beleid Ryanair'

Prijsvechter Ryanair gaat het meenemen van meer dan één stuk handbagage beboeten met dertig pond (bijna 34 euro) per extra tas. Hieronder vallen ook de tasjes belastingvrije aankopen op de luchthaven, zo meldt Z24 donderdag.

Eindhoven Airport is bang dat passagiers minder aankopen zullen doen. In 2007 verdiende de luchthaven nog 1.156.500 euro aan concessies voor winkels en horeca. Een fles likeur kan zo flink in de prijzen lopen, zodra deze niet in de gewone handbagage past.

Deze aanscherping van de regels betekent ook dat extra laptops, handtassen en tasjes van de winkels op de airport, niet langer (kosteloos) toegestaan zijn. Gevreesd wordt dat vooral de kleinere luchthavens, die voor een deel afhankelijk zijn van verkopen in de winkels, zullen lijden onder deze maatregel omdat passagiers minder gaan besteden.

Joost Meijs, directeur van Eindhoven Airport, stelt nog geen inschatting te kunnen maken van het effect van van de maatregel op het consumptiegedrag van passagiers, maar ’we zijn er niet blij mee’. Meijs wil in overleg met Rynair. ”We moeten kijken hoe we de schade kunnen inperken. Zowel in het comfort van onze klanten, als in inkomsten van de luchthaven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!