Rookworst van HEMA het vetst

Zijn magere rookworsten ook echt mager? Na de gewone rookworst en braadworst staan ze op plaats drie in de ranglijst van ‘vetste veel gegeten vleesproducten’. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek naar 22 verschillende rookworsten in de Gezondgids. HEMA verkoopt de vetste worst onder de magere rookworsten.

De magere rookworst is vetter dan de hamburger, gehaktbal en karbonade, stelt de bond. De naamvoering mager is niettemin volledig volgens de regels. Voor de kwalificatie ‘mager’ gelden andere regels dan voor ‘light’.

Een lightproduct moet dertig procent minder vet of suiker bevatten dan het origineel om als light door het leven te mogen, vlees mag zich mager noemen als er maximaal twintig procent vet in zit. De Consumentenbond noemt het predicaat mager bedenkelijk, ‘voor een product dat voor een vijfde uit vet bestaat’.

De Gezondgids constateerde dat verschillende magere worsten op de verpakking claimen dat ze minstens dertig procent minder vet bevatten dan de gewone variant. ”Dat klopt niet. Bij alle geteste worsten bleek het verschil kleiner.” Dat bleek vooral te komen omdat de vetpercentages op de gewone worsten nota bene naar boven worden afgerond tot het mooie ronde getal van dertig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!