Fraudezaak Ahold definitief ten einde

De fraudezaak bij supermarktconcern Ahold is afgerond. Geen van de veroordeelden noch het Openbaar Ministerie gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. De opgelegde straffen zijn daarmee definitief, aldus NRC Handelsblad.

Oud-topman Cees van der Hoeven werd veroordeeld tot een boete van dertigduizend euro. Zijn financiële rechterhand Michiel Meurs kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een werkstraf van 240 uur en een geldboete van honderdduizend euro opgelegd.

Het hof veroordeelde voormalig bestuurder Jan Andreae tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van vijftigduizend euro. De Zweedse ex-commissaris van Ahold, Roland Fahlin, werd vrijgesproken.

Dat de verdediging van de Ahold-topmannen niet in cassatie gaat betekent niet dat zij zich inhoudelijk neerlegt bij het oordeel van het gerechtshof. “De onvrede staat nog recht overeind”, zegt advocaat Jan Sjöcrona desgevraagd. “Als we in cassatie zouden zijn gegaan dan zou het proces zeker twee á drie jaar langer hebben geduurd. Mijn cliënt ziet daar om privéredenen vanaf.”

Het boekhoudschandaal kwam in 2003 naar buiten. Drie jaar later startte het proces tegen de ex-top. De in janauari 2009 opgelegde straffen zijn definitief, nu de partijen afzien van cassatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!