Groenteverwerkende sector collectief achter voedselveiligheid
Gepubliceerd op 18 maart 2005 om 00:00
In 2 jaar tijd zijn de verwerkers van industriegroenten erin geslaagd om haar telers te laten voldoen aan de nieuwste voedselveiligheidseisen. Dit doel is zo snel bereikt, mede dankzij de extra inspanningen in het kader van het VIGEF project Certificering Voedselveiligheid akkerbouwmatige groenteteelt. De sector voldoet daarmee aan de voedselveiligheidseisen die in het verlengde van de General Food Law vanaf 2006 gesteld worden. In 2002 zijn de eisen voor het Voedselveiligheidscertificaat Industriegroente vastgesteld door VIGEF en LTO-Nederland. Omdat een snelle invoering werd nagestreefd is in 2003 een project gedefinieerd in het kader van de regeling demonstratie- en kennisoverdracht duurzame landbouw. Een intensieve informatiecampagne en cursussen om de telers inhoudelijk te ondersteunen bij de invoering hebben ertoe geleid dat het certificaat in een ongekend korte periode breed op de teeltbedrijven is ingevoerd. Een intensieve samenwerking met de handels- en verwerkende bedrijven heeft hieraan sterk bijgedragen. De industriegroente verwerkende sector onderscheidt zich al jaren met erg gezonde producten, dankzij de uitstekend georganiseerde keten die een optimale verwerking van de groenten mogelijk maakt. De sector zet met het volledig sluiten van de keten op het punt van voedselveiligheid de kroon op haar werk.
Reacties 0