'Seats and Sofas rooft loods leeg'

Meubelzaak Seats and Sofas in Sliedrecht wordt ervan beschuldigd de loods van een transportbedrijf in Waddinxveen te hebben leeggeroofd. Niet minder dan dertig vrachtwagens zouden in de nacht van 2 op 3 februari nodig zijn geweest om de inboedel te stelen, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdag.

Dat betoogt mr. H. Kernkamp van transportbedrijf Van Uden International BV uit Waddinxveen. Hij dagvaart het Sliedrechtse bedrijf vandaag voor de Dordtse rechtbank in een kort geding.

Aanleiding is het opzeggen van de samenwerking door de meubelzaak vorige maand. De transporteur, die reed voor de winkel, protesteerde daartegen, maar zonder resultaat. Het bedrijf beriep zich op het zogeheten retentierecht en hield de spullen vast. Dit tot ongenoegen van Seats and Sofas, die in het holst van de nacht met dertig vrachtwagens de spullen terughaalde. Daarbij zouden ze volgens Kernkamp ook hebben ingebroken.

Mr. J. de Wilde van Seats and Sofas ziet het anders. Hij stelt dat het transportbedrijf, vanwege de beëindigde samenwerking, dreigde de loods geheel te sluiten en de aanvoer van banken stil te leggen. "Dat zorgde ervoor dat de toekomst van Seats and Sofas in gevaar kwam”, zegt De Wilde. “Bovendien had ons bedrijf het recht om de samenwerking te beëindigen. Dat was de afspraak.”

Dat vervolgens ‘op een ontijdig tijdstip’ de spullen uit de loods zijn gehaald, verdient volgens De Wilde niet de schoonheidsprijs. “Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.” Hij benadrukt dat er niets is gebeurd dat in strijd is met de wet. “De medewerkers hadden pasjes van de loods. Er is niet ingebroken.”

Van Uden eist vandaag dat de partij meubels wordt teruggebracht naar de loods in Waddinxveen en een schadevergoeding van 450 duizend euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!