Lidl scherpt veiligheidsmaatregelen aan

Lidl heeft de twijfelachtige eer het vaakst overvallen te worden van alle Nederlandse supermarkten. De filialen van de discounter waren afgelopen jaar drie keer zo vaak de klos dan branchegenoten. Een pakket veiligheidsmaatregelen moet de stroom overvallen tegengaan.

De supermarktketen heeft onder meer elektronische kluissloten geplaatst, die alleen met vertraging geopend kunnen worden en in verbinding staan met een alarmcentrale. Met stickers bij de ingang, de laad- en losplaats en de ruimte waar de kluis zit worden potentiële overvallers gewezen op het zogenaamde anti-overvalslot.

Ook de beglazing van ruimten waar geldcassettes worden overhandigd zijn vervangen door slagvast glas. De discountformule heeft daarnaast ook verschillende andere elektronische veiligheidsmiddelen gemonteerd in de filialen en maakt sinds enige tijd gebruik van een geavanceerd camerasysteem, waarmee overvallers duidelijk zijn te zien.

Lidl verwacht door de maatregelen dat het aantal overvalpogingen op de filialen drastisch zal afnemen. “Tijdens de laatste twee overvallen hebben de daders niets uit de kluis mee kunnen nemen. We hebben nu al het idee dat het aantal pogingen achteruit loopt”, aldus een woordvoerder tegenover Distrifood.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!