Europees Parlement wil btw verlagen

EU-lidstaten moeten voor een reeks goederen en diensten de btw kunnen verlagen. Het gaat onder meer om restaurantrekeningen, autozitjes voor kinderen, luisterboeken en schoonheidsbehandelingen. Dat staat in een verslag dat het Europees Parlement donderdag aannam.

Het parlement steunt hiermee een voorstel van de Europese Commissie om voor meer goederen en diensten een verlaagd btw-tarief toe te laten. Voorwaarde voor btw-verlagingen is dat de interne markt er niet door wordt verstoord. Als experiment kunnen de lidstaten de btw-tarieven op sommige arbeidsintensieve diensten tot 2010 verlagen. De Europese Commissie wil dat die verlaging voor onbepaalde tijd wordt toegestaan, dus ook na 2010.

Ook zou de verlaging voor meer arbeidsintensieve en lokale diensten moeten gelden. Daarbij wordt gedacht aan restaurant- en cateringdiensten, allerlei vormen van thuiszorg en diensten op het gebied van persoonlijke verzorging.

Europarlementariër Toine Manders (VVD) is blij met de steun van het parlement voor verlaging van de btw. “De VVD zet zich zowel in Nederland als in Europa al jaren in voor deze btw-verlaging”, aldus Manders. Hij ziet dan ook graag dat het lage btw-tarief van zes procent voor kappers, fietsenmakers, schoenlappers en schilders en stucadoors van oude panden, dat Nederland sinds 2000 kent, ook na 2010 behouden blijft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!