'Meer politie in probleemwijken'

Winkeliers zien best kansen om zaken te openen in probleemwijken, maar meer toezicht van de politie is een voorwaarde. Dat stelt het Platform Detailhandel Nederland vrijdag. De vijfhonderd extra wijkagenten die zijn toegezegd in het regeerakkoord, zijn volgens de ondernemers niet genoeg. De detaillisten wijzen erop dat de aanwezigheid van winkels van belang is voor de leefbaarheid in een wijk, doch criminaliteit in de probleemwijken kost de detailhandel naar schatting honderd miljoen euro per jaar.

Het Platform roept de overheid dan ook op 'fors meer te investeren in concrete veiligheidsmaatregelen om de verloedering van probleemwijken te stoppen'. Volgens hen heeft de aanpak van probleemwijken extra ondersteuning nodig. "De wijkagent is een succes, maar de politie is op sommige plaatsen te weinig of zelfs helemaal niet aanwezig."

Door winkelcriminaliteit staan de winstmarges van ondernemers onder druk. Winkeliers dreigen daarom te vertrekken uit probleemwijken, waardoor verloedering alleen maar in de hand wordt gewerkt, waarschuwt het Platform.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!