'Fors meer bedrijven failliet'

Het aantal Nederlandse bedrijven dat in februari failliet is gegaan is bijna verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal gingen 493 bedrijven op de fles, tegen 272 in februari 2008. Dat is een toename van 81 procent. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van informatieleverancier Dun & Bradstreet.

''De signalen van het dalende consumentenvertrouwen zijn duidelijk terug te zien in de stijgende faillissementscijfers'', aldus manager Sabine Besselink. De hardste klappen vielen in de uitzendbranche. Daar nam het aantal faillissementen in februari ten opzichte van januari toe met zeventig procent. Afgezet tegen februari vorig jaar steeg het aantal zelfs met 233 procent. Ook de makelaardij en de transportsector hebben erg veel last van de economische malaise.

De provincie Utrecht kende de sterkste toename van het aantal faillissementen in februari (267 procent). Daarna volgen Drenthe (157 procent) en Noord-Brabant (120 procent). Friesland is de enige provincie waar minder bedrijven bankroet gingen. Het aantal faillissementen daalde met zeven procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!