Rustig bij opticiens

Nederlanders kochten in de eerste maanden van dit jaar aanzienlijk minder brillen dan gebruikelijk. De januari- en februariverkopen lagen dertig procent lager dan vorig jaar. Dat meldt de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO). In de laatste maanden van vorig jaar werden juist ongebruikelijk veel brillen aangeschaft, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdag.

In 2008 mochten brillen en lenzen nog als ‘buitengewone uitgave’ van de belasting worden afgetrokken. Zodra die uitgave boven de 303 euro kwam, viel veel profijt te behalen. Op 1 januari 2009 sneuvelde dat voordeel. De NUVO stelt dat veel mensen hun aankoop daarom naar voren hebben gehaald. Dat is nu merkbaar in de winkels.

De huidige afname van dertig procent is procentueel vergelijkbaar met de drukte in de laatste maanden van vorig jaar: een plus van gemiddeld dertig procent vanaf september. Belangrijk in de optiek zijn ook de voorjaarsdagen waarop de zon weer eens doorbreekt. Dan moet de verkoop van zonnebrillen op gang komen. De NUVO durft er dit jaar echter geen voorspelling op los te laten. Het is ongewis welke invloed de crisis op de brilaankoop van consumenten zal hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!