Detailhandel wil site met opsporingsbeelden

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) gaat er bij justitie op aandringen een website te openen waar beelden van winkelovervallers worden getoond. Dat heeft een zegsman gemeld nadat een neergestoken ondernemer in Dordrecht de beelden waarop hij wordt belaagd, zelf op filmpjessite YouTube had geplaatst.

De man overtreedt hiermee de Privacywet, die stelt dat alleen politie en justitie beelden van mogelijke criminelen mogen tonen. Het PDN zou het toejuichen als het Openbaar Ministerie daarom flexibeler zou zijn in het digitaal verspreiden van dat soort beelden.

De organisatie verwijst naar de Amsterdamse politie, die begin januari al een website lanceerde met foto's en gegevens van veroordeelde criminelen die vrij rondlopen. De Amsterdamse korpschef Bernard Welten hoopt dat burgers op die manier kunnen helpen de boeven op te sporen.

De ondernemer in Dordrecht werd begin februari tijdens een overval in zijn been gestoken. De camerabeelden werden dinsdag wel vertoond in het programma Opsporing Gezocht. Ze circuleerden toen twee weken op internet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!