Adidas bezorgd ondanks recordwinst

Sportfabrikant Adidas kan terugkijken op een geslaagd 2008. Het Duitse concern boekte afgelopen jaar vijf procent meer omzet dan in 2007 en kwam uit op een totaal van 10,8 miljard euro. Toch voorspelt het concern zwaar weer in 2009.

Het bedrijf stelt de verwachtingen voor het lopende boekjaar naar beneden bij. De vooruitzichten in de Verenigde Staten zijn thans niet rooskleurig en ook over andere moeilijk lopende economieën maakt Adidas zich zorgen.

De recordwinst is deels te danken aan het EK Voetbal dat vorig jaar zomer in Zwitserland en Oostenrijk werd gehouden. Adidas wist in aanloop naar het toernooi veel sportartikelen te verkopen. De resultaten van het laatste kwartaal vallen tegen, maar bezorgden het bedrijf wel een positief bedrijfsresultaat. Over het gehele jaar 2008 maakte Adidas 624 miljoen winst: 16,4 procent meer dan in 2007.

Het bedrijf is voornamelijk tevreden over de resultaten die behaald werden in Oost-Europa, Azië en Latijns-Amerika. Vooral het merk Adidas en de golfartikelen van het concern wisten te excelleren. Reebok, ook een merk van de Duitsers, blijft echter een zorgenkindje. Artikelen van dit merk gingen er in een groot deel van de wereld op achteruit in omzet.

Voor het komende jaar houdt Adidas rekening met een omzetdaling. Het bedrijf noemt het ‘moeilijk’ de trend van de afgelopen jaren vast te houden en geeft daarom een winstwaarschuwing voor 2009 af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!