Dico op sterven na dood

Leverancier van slaapkamermeubilair Dico, dat al langer in de financiële problemen verkeerde, is op sterven na dood en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dico heeft afgelopen weken naarstig gezocht naar geldschieters, maar niet gevonden. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag. 

Een faillissement lijkt nabij. Het bedrijf sleepte zelfs grootaandeelhouder Recalcico, het beleggingsfonds van de als activistisch bestempelde belegger Frans Faas, voor de rechter. Volgens Dico zou Recalcico nog met één miljoen euro over de brug moeten komen. De rechter wees deze eis echter van de hand. Dico waarschuwde begin februari uitstel van betaling te moeten aanvragen als Recalcico niet over de brug zou komen. De beddenspecialist kan zonder het geld niet voldoen aan zijn verplichtingen en hoopt nu van de curator en schuldeisers de tijd te krijgen alsnog een andere partij te vinden die brood ziet in de toekomst van het bedrijf.

Dico kent al een langere periode van tegenslag. In 2007 moest het bedrijf onder druk van Recalcico het bestuur en commissarissen naar huis sturen. Vorig jaar nam Dico achttien slaapspeciaalzaken over van TB Holding, maar de winkels stonden er zo slecht voor dat ze failliet werden verklaard. Met de doorstart van de nieuwe, eigen winkelformule kon Dico pas in oktober beginnen. Hierdoor belandde het bedrijf naar eigen zeggen weer in de rode cijfers. Volgens de voorlopige cijfers over 2008 boekte Dico een verlies van 3,5 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!