V&D en Bijenkorf hebben last van crisis

Maxeda heeft de afgelopen maanden flink last gehad van de verslechterde economische omstandigheden en het afgenomen consumentenvertrouwen. De omzet van het concern, eigenaar van winkelketens als V&D, Bijenkorf en Praxis, bleef met 3,2 miljard euro over heel 2008 echter nagenoeg gelijk ten opzichte van 2007.

"In het laatste kwartaal van 2008 en begin 2009 hebben we te maken gehad met een terugval in de consumentenuitgaven'', aldus bestuursvoorzitter Tony DeNunzio van Maxeda woensdag in een toelichting op de voorlopige jaarcijfers. De maand december was een uitzondering. In deze maand presteerden de winkelketens van Maxeda 'redelijk goed'.

Het retailconcern verwacht dat 2009 een moeilijker handelsjaar wordt dan het afgelopen jaar. Het bedrijf gaat daarom snijden in de kosten. Hoeveel het concern wil besparen en of daarbij banen verloren gaan, liet een woordvoerder in het midden. Het detailhandelsbedrijf komt in april met de definitieve jaarcijfers.

Maxeda brak in haar jaarbericht nog een lans voor het behoud van de koopzondag, op dit moment een heet hangijzer in de politiek. Maxeda denkt dat er ongeveer zeshonderd banen op het spel staan, als het aantal koopzondagen wordt ingeperkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!