‘Wij zijn een asociaal volkje’

Vrijwel alle Nederlanders (95 procent) gedragen zichzelf weleens asociaal, zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Dat blijkt uit een enquête die SIRE heeft laten uitvoeren. De organisatie begint maandag een campagne om mensen te wijzen op hun eigen asociale gedrag.

Iets meer van de helft van de ondervraagden zei zich wel eens onbeschoft te gedragen in winkels. Zo zegt 35 procent wel eens snel van rij te veranderen bij de kassa, of tijdens het afrekenen te bellen met een ander (elf procent).

Vier van de vijf Nederlanders zegt zich voor te kunnen stellen dat anderen zich aan hun gedrag zouden kunnen ergeren. Een kleine twintig procent is weleens daadwerkelijk door anderen aangesproken op asociaal gedrag.

In het openbaar vervoer zitten ze hardop te bellen of houden ze met hun bagage een tweede plaats bezet. Iets meer dan tien procent zei wel eens rommel op straat te gooien.

Weinig ondervraagden gaven aan hun hond op straat te laten poepen, terwijl uit andere onderzoeken blijkt dat hondenpoep ergernis nummer 1 is op de ranglijsten in Nederland.

Aan de enquête werkten ruim honderd mensen mee. De campagne is voor SIRE de honderdste in het bestaan van de organisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!