AH ziet af van betalen met vingerafdruk

Albert Heijn zet de proef met het betalen per vingerafdruk voorlopig op een laag pitje. Dat heeft een woordvoerster maandag desgevraagd laten weten tegenover persbureau ANP, meldt Z24.nl.

De supermarktketen noemt de test ‘succesvol’, maar heeft geen concrete plannen voor uitrol van de betaalmethode. “We zijn aan het kijken hoe we verder gaan”, laat de zegsvrouw weten. Zaken als veiligheid en fraudebestendigheid moeten nog verder worden onderzocht.

In totaal namen 580 deelnemers deel aan de proef die bij de vestiging in Breukelen een half jaar liep. Deelnemers noemden het feit dat ze geen pinpas of bonuskaart hoefden mee te nemen, een van de voordelen van de betaling met de vinger.

Het lezen van de vingerafdruk was bij met name oudere vrouwen lastig. “De vingertop was al wat doorleefder, waardoor aflezen lastig was”, verklaart de woordvoerster.

Albert Heijn voorziet wel een toekomst voor het betalen met de vinger, maar in een andere vorm dan nu is getest. De supermarktketen heeft ook een proef lopen met betaling met de mobiele telefoon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!