Crocs flink in de problemen

Crocs snakt naar een reorganisatie. Blijft een herstructurering uit dan is de kans groot dat het bedrijf omvalt. Dat stelt de accountant van het bedrijf Deloitte & Touche, in een verklaring in het jaarverslag van de maker van de steeds minder populaire Crocs schoen.

De accountant stelt grote vraagtekens bij de levensvatbaarheid van het bedrijf. Crocs is met zijn huidige bedrijfsstructuur zeer kwetsbaar voor schommelingen in de markt en moet die kwetsbaarheden beter spreiden om klappen op te vangen. De economische crisis en de kostenstructuur vormen nu een dodelijke combinatie.

De Crocs-klompjes waren zo populair dat het bedrijf in 2007 aan een enorme groeispurt begon. Om de expansie te financieren, ging het bedrijf grote leningen aan. Dat lijkt Crocs nu op te breken, meldt website MSNBC.com.

Crocs heeft een lening van 22,4 miljoen dollar die op 2 april terugbetaald moet worden. Aan het einde van 2008 had het 51,6 miljoen dollar in cash, maar het bedrijf heeft al aangegeven dat het verwacht het eerste kwartaal af te moeten sluiten met een verlies. Dat kwartaal eindigt op 31 maart en twee dagen later moet de lening terugbetaald zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!