‘Het gaat helemaal niet slecht met Crocs’

Crocs zit flink in de problemen, zo kopten Nederlandse media vorige week. Maar het tegenovergestelde is waar, stelt Liselore Stuut van Crocs Europe. "Het gaat goed met Crocs", was een eerste reactie van het bedrijf op de berichtgeving.

Een analyse van het jaarrapport van Crocs’ accountantskantoor Deloitte & Touche was aanleiding voor de negatieve berichtgeving. “Accountants moeten een jaarverslag beoordelen. Zij doen dat vanuit een financiële analyse. Ze hebben hun conclusie getrokken op basis van financiële feiten. Maar het bericht is opgeblazen”, zegt Stuut.

Oproer was er bijvoorbeeld over een lening van twintig miljoen euro van Crocs bij diverse banken. Hiervoor is volgens Stuut een herfinancieringsplan opgesteld.

Crocs liet vorig week in een persbericht al weten dat de afdelingen Benelux en Europa nauwelijks worden geraakt door de economische malaise. Zo meldde het merk dat in de Benelux tien Crocs Stores over de eerste twee maanden van dit jaar een omzetstijging lieten zien.

Crocs Europe en Crocs Benelux hebben zich inmiddels aangepast aan de wereldwijde omstandigheden, meldt Stuut. “De organisatie is opnieuw ingericht op basis van de verwachte omzet van 2009. Er is een herstructurering geweest en er is een nieuwe managing director aangesteld bij Crocs Europe, Robin Akeroyd.” Verder worden nieuwe productlijnen geïntroduceerd en is het doel om aan het eind van dit jaar vijftien Crocs Stores te hebben in de Benelux.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!