De prijsverschillen tussen biologische en gangbare producten blijven groot. De kloof tussen beiden wordt niet kleiner, maar neemt zelfs toe, blijkt uit onderzoek van Biofood Magazine, aldus het Agrarisch Dagblad.
Biologisch vlees is soms twee keer zo duur als gangbaar vlees. Maar ook in uien is een groot verschil. Een kilo gangbare uien van de Albert Heijn kost 0,79 euro, de biologische variant van de Albert Heijn kost 1,45 euro en bij de natuurvoedingswinkel kost een kilo uien 1,49 euro.
Bij onderzoek in 2003 werd een prijsafstand van 52 procent gemeten tussen gangbaar en AH-Bio en 83 procent tussen gangbaar en de natuurvoedingswinkel. In 2009 is het prijsverschil respectievelijk 49 en 95 procent.
De trend is een flinke belemmering voor de ontwikkeling van de biologische markt, stelt Biofood Magazine. ‘Biologisch zou maximaal twintig procent duurder mogen zijn dan gangbaar’, concludeert het vakblad.
'Biologisch nog steeds te duur'
Gepubliceerd op 26 maart 2009 om 00:00
Reacties 0