‘Marktkooplui in Rotterdam met uitsterven bedreigd’

Marktkooplieden dreigen uit te sterven in Rotterdam door almaar stijgende staangelden. Daarvoor waarschuwt Rob den Dunnen van de Rotterdamse afdeling van de Centrale Vereniging Ambulante Handel.

Harde maatregelen zijn nodig om marktkooplieden voor de havenstad te behouden, stelt de brancheorganisatie. Zo moeten op de grootste warenmarkt van Nederland de centrummarkt aan de Binnenrotte, de tarieven onmiddellijk worden bevroren. Op de overige Rotterdamse markten moeten de staangelden worden gehalveerd.

De afgelopen periode stopten tien tot vijftien procent van de vaste marktlieden met hun kraam in Rotterdam. Volgens Den Dunnen mede het gevolg van de forse tariefsverhogingen. “De tarieven zijn de afgelopen jaren flink verhoogd en het einde is nog niet in zicht. De wethouder is van plan ze per 1 januari weer te laten stijgen.”

De staangelden zijn volgens Den Dunnen buitenproportioneel. “Als je doorrekent wat een marktkoopman per week betaalt, dan is hij nog meer kwijt dan wat hij zou moeten betalen voor een winkel op een A-locatie in Rotterdam.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!