Winst voor Beate Uhse

Seksartikelen lijken recessiebestendig, zo blijkt uit de cijfers van erotiekconcern Beate Uhse. Het Duitse erotiekbedrijf, in Nederland bekend van Christine le Duc en Pabo, heeft 2008 kunnen afsluiten met goede cijfers. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,1 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd geleden van 4,4 miljoen euro.

Beate Uhse is optimistisch voor dit jaar, zo stelt de Nederlandse financieel topman Serge van der Hooft. Het bedrijf mikt komend jaar op een winst van zes miljoen euro. “In tijden van economische instabiliteit willen klanten zich de kleine geneugten van het leven juist niet ontzeggen. En erotiek is zeker zo’n pleziertje.”

Beate Uhse sloot afgelopen jaar 28 onrendabele winkels. Dit jaar zullen nog eens zeven winkels dicht gaan. Beate Uhse wil zich meer op de verkoop via het internet richten. Ook mikt het bedrijf steeds meer op lingerie en seksspeeltjes voor vrouwen en koppels. De omzet ging in 2008 met 5,6 procent omlaag tot 253 miljoen euro, vooral als gevolg van de winkelsluitingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!