Winkeliers rekenen op stormloop

Het wordt dit weekend razend druk in de Nederlandse kleding- en woonwinkels. Dat verwacht bijna de helft van de retailers in beide segmenten. Ruim driekwart van de ondernemers denkt veel meer omzet te halen dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek van winkeliersvereniging CBW-Mitex.

De resultaten van het onderzoek gaan volledig in tegen de huidige teneur. Onlangs bleek nog dat juist de detailhandel en de horeca helemaal niks merken van de koopkrachtstijging van Nederlanders.

CBW-Mitex bestrijdt dat de onderzoeksresultaten ijdele hoop zijn. Volgens woordvoerder Paul te Grotenhuis ‘staan alle seinen juist op groen’. “Salarissen zijn gestort en in gezinnen de kinderbijslag. Ook is het in veel steden koopzondag. Veel Nederlanders hebben nog steeds hun wintercollectie in de kast liggen. Het weer was er ook nog niet naar om zomerkleren aan te schaffen. Nu wel. Er lopen ook heel veel kortingsacties. Wij verwachten dat mensen daar flink gebruik van maken."

Ook buitenmeubilair en -accessoires voor de tuin kregen tot nu toe relatief weinig aandacht van de consument. “Door het mooie voorjaarsweer verlegt de consument de focus naar buiten”, stelt Te Grotenhuis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!