Retail zet veel illegaal personeel in

Allochtone middenstanders maken nog altijd veel gebruik van illegale vreemdelingen. Dat stelt de Arbeidsinspectie, aldus het Algemeen Dagblad. De inspectie begint daarom vandaag een waarschuwingsactie in de steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.
Per stad worden de komende twee maanden 150 ondernemers bijgepraat over een aantal wetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om stomerij-uitbaters, bakkers, slagers, kappers en levensmiddelenverkopers. Vervolgens kunnen ze de maanden daarna rekenen op één of meer controles.

Per illegale werknemer volgt dan een boete van maximaal 8000 euro. Wordt de winkelier later nog een keer betrapt, dan loopt de boete op tot maximaal 12.000 euro. Vorig jaar leidde de proef in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes tot substantieel minder overtredingen.

In Rotterdam worden sinds vandaag behalve het Oude Noorden winkeliers in Hillesluis en het Oude Westen bezocht door de Arbeidsinspectie. In Amsterdam gaat het om Meer en Vaart. En ook Haagse ondernemers in het centrum, het Zeeheldenkwartier, Regentesse- en Valkenboskwartier worden bezocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!