'Woonwarenhuis Nijhof en Baarn moeten van elkaar profiteren'

Crisis? Jan Nijhof, directeur van woonwarenhuis Nijhof heeft wel iets anders aan zijn hoofd. Zijn Bouwinspiratiepark bijvoorbeeld. Dat moet een grote, landelijke trekker worden, waarvan ook vestigingsplaats Baarn moet profiteren.

“Als bedrijf willen we mensen een dagje Nijhof laten beleven”, aldus Nijhof tegenover de Amersfoortse editie van het Algemeen Dagblad. “Een dagje dat in het teken staat van bouwen, wonen, genieten. Want wonen is een eerste levensbehoefte geworden.”

Als het aan de ondernemer ligt wordt een dagje Nijhof ‘een mix van meubels, keukens, badkamers, ijzerwaren, luxe broodjes, spijkers, cappuccino’s, schroeven en interieurworkshops’. “En daarna het dorp in. Andersom kunnen toeristen uit het dorp bij ons eens langskomen.”

In het Bouwinspiratiepark moeten allerlei trends op het gebied van wonen samenkomen, tot en met hightechoplossingen en aangepast bouwen. Maar het gaat niet alleen om inrichting en styling. Ook leveranciers, kunstenaars en winkeliers kunnen daar hun visie op wonen en bouwen etaleren. Tuinarchitecten en makelaars kunnen er een plekje krijgen.

Nijhof denkt daarbij vooral aan plaatselijke ondernemers. “Mijn uitdaging wordt om het kleinschalige van Baarn te koppelen aan de grootschaligheid van mijn onderneming”, stelt de ondernemer. “Denk aan een gordijnverkoper uit het dorp met exclusieve stoffen. Audio- en hifiverkopers passen hier ook prima.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!