Lidl houdt gezondheid personeel in geheim bij

Prijsvechter Lidl ligt in Duitsland opnieuw onder vuur vanwege spionagepraktijken. Ditmaal erkent het bedrijf geheime medische dossiers van medewerkers bij te houden. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Het verhaal begint in een vuilnisbak in Bochum. Bij een autowasserette lagen stapels dossiers, waarin de gezondheid van Lidl-werknemers gedetailleerd werd beschreven. Bij de filialen werd gekeken wie wanneer ziek, zwanger of depressief was.

Werknemers werden dan direct onder druk gezet. Ontslag dreigde bij herhaling van de klachten. Filiaalleiders van Lidl zijn in Duitsland berucht vanwege hun harde beleid. Een jaar geleden bleken hun medewerkers op grote schaal geschaduwd te worden door detectives, die in kluisjes en auto’s inbraken om ’belastend materiaal’ te vinden. Zelfs het aantal toiletbezoeken van het Lidl-personeel werd genoteerd.

Lidl, een bedrijf dat meestal de publiciteit schuwt, beloofde uiteindelijk beterschap. Maar daarvan is bij de tweede levensmiddeldiscounter van Europa nog niet veel gekomen, blijkt uit onderzoek van weekblad Der Spiegel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!