Boevenpremie zet Groninger retail op scherp

Winkeliers in de provincie Groningen grijpen steeds vaker zelf winkeldieven in de kraag. De vergoeding van 150 euro voor retailers voor het afleveren van dieven bij de politie mist zijn uitwerking niet, blijkt uit cijfers van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Groningen, zo meldt Distrifood.nl.

Volgens een woordvoerder van het Platform is het zo’n honderd keer voorgekomen dat de winkeliers de diefstal aangaven bij de politie. Aan het project overlastdonatie deden zestig ondernemers verspreid over de hele provincie mee. Volgens de ondernemers is de diefstal in hun winkel naar schatting met 45 procent afgenomen.

De vergoeding voor het afleveren van een winkeldief op het politiebureau komt uit de portemonnee van de boef zelf. De dief betaalde in zestig procent van de winkeldiefstallen de vergoeding binnen drie weken terug, terwijl veertig procent van de diefstallen werd geregeld via een incasso. In tien procent van de gevallen kon de winkelier fluiten naar zijn geld omdat de dief geen vaste woon- of verblijfplaats op kon geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!