Tilburg Mall krijgt naam 'avenTura Brabant'

De komst van de Megamall in Tilburg staat nog altijd op losse schroeven. Dat weerhoudt verantwoordelijk projectontwikkelaar OVG/MDG er niet van het winkelcentrum een nieuwe naam te geven: avenTura Brabant.

De naam komt gedeeltelijk voort uit de prijsvraag die OVG/MDG had uitgeschreven met betrekking tot de nieuwe naam van de mall. De Tilburgse Angelique Smits (41) zond de naam ‘Ventura’ in. In totaal waren er zeshonderd inzendingen.

De prijs is een dag in een Lexus hybride met chauffeur door Brabant reizen en maximaal 1000 euro uitgeven tijdens 'een dagje uit' op een door haar gekozen manier. De ontwikkelaars zochten een nieuwe naam, omdat ze vonden dat de naam mall een onjuist en Amerikaans beeld opriep.

De Megamall houdt de gemoederen flink bezig. Zo vrezen lokale winkeliers in omliggende gemeenten voor omzetverlies. In oktober 2008 besloot de gemeente Tilburg tot een haalbaarheidsonderzoek, dat inmiddels is afgerond met positieve conclusie.

De Tilburgse bevolking en ondernemers hebben op 4 juni het laatste woord. Dan mogen zij in een referendum uitspreken of ze voor of tegen zijn. De uitkomst is ongeacht de opkomst bindend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!