Veel Nederlanders rekenen nog om naar guldens

Zeven jaar nadat de euro als betaalmiddel werd ingevoerd, zegt 72 procent van de Nederlanders de prijzen nog wel eens om te rekenen naar oude vertrouwde guldens. Vooral vrouwen hebben daar een handje van, zo concludeert onderzoeksbureau Synovate na onderzoek onder bijna duizend Nederlanders dat vrijdag is gepubliceerd.

Vier op de tien zegt af en toe prijzen in cafés en restaurants, boodschappen en de prijzen van apparatuur om te rekenen. Bijna de helft van de vrouwen rekent de dagelijkse boodschappen zo nu en dan nog even om. Vier op de tien doet dit zelfs vaak. Wel zeggen de meeste mensen inmiddels gewend te zijn geraakt aan de Europese eenheidsmunt, de een wat meer dan de ander.

Bijna iedereen vindt het handig dat er een munt is waarmee je in heel Europa kan betalen. Toch heeft een op de vier mensen nog heimwee naar de gulden.

Een op de drie had graag gezien dat er ook een eurokwartje was gekomen. Tenslotte heeft een behoorlijk deel van de Nederlanders (29 procent) moeite met het onderscheiden van de verschillende euromunten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!