Plastic tasje milieuvriendelijker

De miljoenen plastic tasjes in de supermarkt van een rol bij de kassa of de groente- en fruitafdeling moeten milieuvriendelijker. Dat stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), dat laat onderzoeken of het haalbaar is om ze voortaan van biologisch afbreekbaar materiaal te maken.

De Wageningen Universiteit is ingehuurd om op een rijtje te zetten wat de kosten zijn en de gevolgen voor het milieu in kaart te brengen. Marlijn Somhorst van het CBL verwacht hierover binnen een maand duidelijkheid. “Daarna hakken we de knoop door.”

De kleine plastic tasjes, die deels van olie zijn gemaakt, worden in groten getale gratis meegepakt. Een groot deel komt in de natuur terecht, waarna het vele jaren duurt voordat ze zijn afgebroken.

“We hebben met leveranciers overlegd en het blijkt dat er milieuvriendelijke alternatieven zijn”, vertelt Somhorst. “Zo kunnen er ook tasjes van maïszetmeel gemaakt worden.” Mogelijk probleem is echter dat een dergelijk plastic iets dikker is, waardoor het duurder wordt om het in grote hoeveelheden bij de winkels af te leveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!