Retail eist opheldering over subsidie SKK

De Schone Kleren Kampagne (SKK) is een activistische organisatie zonder maatschappelijk draagvlak. Daarom zou de SKK geen subsidie mogen ontvangen, zo vindt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). De Raad eist opheldering van minister Bert Koenders (PvdA) voor Ontwikkelingssamenwerking, meldt opinieweekblad Elsevier op zijn website.

De SKK poogt de positie van arbeiders in de kledingindustrie te verbeteren. Coördinator Geert-Jan Davelaar van de organisatie stelt dat ruimschoots wordt voldaan aan de voorwaarden van Koenders.

Winkels of winkelketens die zijn aangesloten bij de RND worden volgens secretaris Linda Herkemij met regelmaat ‘ongenuanceerd bekritiseerd’ door de SKK. Ze krijgen het verwijt dat ze niet maatschappelijk ondernemen, terwijl het in werkelijkheid vaak koplopers zijn op dat gebied.

“De SKK is alleen tevreden over ondernemingen die lid zijn van de Fear Wear Foundation (FWF), waar ze zelf in het bestuur zitten”, zegt Herkemij. “Ze willen dat ondernemingen voldoen aan hun eisen. En dat is de code van de FWF.”

“Organisaties zoals de SKK moeten kunnen aantonen dat er sprake is van maatschappelijk draagvlak”, zegt Herkemij. “Met nog geen 1,4 procent aan directe donaties van de Nederlandse burger is hiervan geen sprake.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!