‘Kroymans maakt geen doorstart’

De laatste bedrijfsonderdelen van auto-importeur Kroymans zullen voor 1 mei failliet zijn. Dat verwacht CNV-bestuurder Dolf Polders. Hij is ervan overtuigd dat het bedrijf geen doorstart zal maken, zo schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag.

Van de achthonderd medewerkers zouden er ruim tweehonderd verder kunnen bij andere importeurs die de automerken overnemen, denkt Polders. FNV-bestuurder Ans van Uffelen ziet het vrij somber in voor het personeel: “We houden er rekening mee dat de meerderheid waarschijnlijk in de WW belandt. Gelukkig is de intake al door het UWV geregeld.”

Fiat wordt al enige tijd genoemd als de mogelijk vervangend importeur van Alfa Romeo. Volgens woordvoerder Hans Vervoorn wordt daar voorzichtig met Kroymans omgegaan. “We weten niet wat er in de holding zit aan schulden. Feitelijk moet het hele bedrijf eerst failliet gaan.:

Beide vakbondsbestuurders rekenen erop dat er over tien dagen duidelijkheid moet zijn over de toekomst van het bedrijf en de werknemers.

Eind maart gingen vier bedrijfsonderdelen van Kroymans, importeur van onder meer Saab, Hummer en Alfa Romeo, al failliet. De onderneming, een van Nederlands grootste autobedrijven, stortte in door schulden en de economische crisis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!