LG Philips zit met hoge schuld

Philips en LG hebben hun beeldschermenbedrijf LG Philips Displays opgezadeld met een veel te hoge schuld voor het in 2006 bankroet ging. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Curator Louis Deterink verwijt dit beide elektronicagiganten in een onderzoeksrapport dat vandaag openbaar wordt. De ondergang van LG Philips Displays is één van de grootste faillissementen uit de Nederlandse geschiedenis.

Bij de start van LG Philips Displays in 2001 werd het bedrijf meteen belast met een schuld van ruim 1,35 miljard dollar, omdat Philips en LG respectievelijk 255 miljoen dollar en 1,1 miljard dollar bedongen voor het inbrengen van hun activiteiten in het samenwerkingsverband. Om dit te kunnen betalen, moest LG Philips Displays twee miljard dollar lenen van een bankensyndicaat.

“De gekozen wijze van financiering was gewaagd en onevenwichtig en hield onvoldoende rekening met het risico van een alsmaar neergaande markt met daaraan gerelateerd steeds verslechterende resultaten”, stelt Deterink. In plaats van LG Philips Displays hiermee op te zadelen, was het volgens de curator beter geweest als Philips uit eigen zak een betaling had gedaan aan LG voor de extra fabrieken die de Koreanen in de samenwerking inbrachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!