‘Crocs verre van failliet’

De berichten dat Crocs op de rand van een faillissement zou verkeren kloppen van geen kant. Dat zegt de directeur van Crocs Europe, Robin Akeroyd, dinsdag in het Algemeen Dagblad.

Crocs is bijna failliet, kopten diverse Amerikaanse en Nederlandse kranten ruim vier weken geleden. Het bedrijf, dat sinds haar oprichting in 2002 de wereld veroverde met de bekende rubberachtige felgekleurde klompjes, zou volgens accountant Deloitte & Touche in ernstige financiële problemen verkeren.

Zo moest de onderneming met 51,6 miljoen dollar in kas voor 2 april een lening van 22,4 miljoen dollar herfinancieren. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Colorado, leed vorig jaar bovendien 185 miljoen dollar verlies. Verder ging de omzet fors achteruit. Hetzelfde gold voor het aandeel Crocs dat momenteel ongeveer een dollar waard is, tegenover 75 dollar in 2007.

“De lening is netjes tot september dit jaar verlengd. Bovendien hebben we hier in Europa nog nooit verlies gemaakt”, zegt Robin Akeroyd vanuit het Europese hoofdkantoor aan de Scheveningse haven.  "Mijn medewerkers begonnen zich zorgen te maken en dat terwijl we het hier heel goed doen. Gelukkig hebben we er weer een positieve draai aan weten te geven. De problemen concentreren zich immers in de VS en daar zijn al de nodige reorganisaties doorgevoerd om de kosten te drukken", legt Akeroyd uit.

De Europese opmars van Crocs is volgens hem nog lang niet ten einde. "Onze distributeur Crocs Benelux gaat nieuwe Crocswinkels in Amsterdam en Brussel openen. Frankrijk en Spanje zijn nog enorme groeimarkten. In schoenenland Italië hebben we Crocs bovendien als modieus label weten neer te zetten. Verder hebben we het merk vorig jaar in Rusland gelanceerd en inmiddels één winkel in Moskou geopend.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!