Nederlands kind de gelukkigste

Kinderen in Nederland zijn het gelukkigst van alle kinderen in de ontwikkelde wereld. Dat stelt VN-kinderfonds Unicef na eigen onderzoek, aldus de Volkskrant woensdag.

Unicef vergeleek de positie van kinderen in 21 ontwikkelde landen op basis van veertig factoren. Onder meer armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, relatie met familie en de mate waarin de kinderen zelf aangaven gelukkig te zijn met hun leven werden in kaart gebracht.

Samen met Nederland scoorden ook Zweden en Denemarken hoog. Groot-Brittannië staat onderaan de lijst. Een na laatste land is de Verenigde Staten.

Hoewel Nederland over alle categorieën genomen het hoogst scoort van alle 21 landen die lid zijn van de OECD, de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, is het in ons land niet best gesteld met de materiële welvaart van kinderen. Dat wordt in het onderzoek van Unicef gemeten aan de hand van het aantal kinderen dat leeft in gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen dat lager is dan modaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!