D66 wil bakker open op zondag

D66 pleit voor meer flexibiliteit in de winkeltijdenwet, zodat bakkers op zondagmorgen open mogen. Bakkerszaken mogen nu niet open op de zondagmorgen, maar mogen pas ’s middags na vieren, net als andere winkels die levensmiddelen verkopen.

“Dat is gek. Bakkers moeten juist ’s ochtends open zijn want dan wil je brood hebben”, vindt D66-Kamerlid Van der Ham. Hij zal er bij minister Van der Hoeven (Economische Zaken) op aandringen een uitzondering te maken voor bakkers, die, zo blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland, wel oren hebben naar de opening op zondagochtend.

Ook in andere landen zijn veel bakkers op zondagochtend open. De bakkers kunnen de zondagochtendomzet goed gebruiken in deze tijd van economische neergang. Ook is het in België, Duitsland en Frankrijk heel gebruikelijk dat op zondagochtend verse broodjes of croissants gekocht kunnen worden, aldus het Kamerlid.

De huidige winkeltijdenwet bepaalt dat winkels twaalf zondagen per jaar open mogen zijn. Alleen in toeristische gebieden mogen winkeliers elke zondag de deuren openen voor het winkelend publiek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!