IKEA Utrecht wordt twee keer zo groot

De Vereniging Woonboulevard Utrecht is blij met de plannen van IKEA om het winkeloppervlak en het aantal parkeerplaatsen te verdubbelen. Dat vergroot in haar ogen de aantrekkingskracht van de boulevard, die toch al wil vernieuwen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

IKEA wil op de velden van de naastgelegen voetbalvereniging Faja Lobi-KDS een nieuwe parkeergarage met drie verdiepingen en zo’n 1850 plaatsen bouwen. Daar bovenop krijgt de voetbalclub twee kunstgrasvelden en een kantine. Het huidige parkeerdek wordt bij de winkel getrokken om een winkeloppervlakte van 40 duizend vierkante meter te creëren.

Voor uitvoering van het plan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig, maar de gemeente Utrecht heeft al laten weten daarover positief te zijn. Ook Vereniging Woonboulevard is blij met de plannen. "Utrecht heeft nu een kleinere IKEA, vergeleken bij Amsterdam of Amersfoort, waardoor mensen soms eerder daarheen gaan", zegt Vincent Dijker van de ondernemersvereniging. "Een IKEA van de nu geplande omvang is een trekker die de woonboulevard kan versterken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!