Bovag: bpm veranderen

De betaling van de aanschafbelasting voor nieuwe auto’s, de zogenaamde bpm, moet worden veranderd. Dat vindt de Bovag, naar aanleiding van de ondergang van autodealer Kroymans. De dealers hebben de bpm voorgeschoten aan Kroymans, die het geld niet op tijd heeft doorgestuurd naar de Belastingdienst. Honderden Kia’s staan daarom bij dealers in het autopark tot ze op naam kunnen worden gezet, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdag.

De Bovag wil dat er in de toekomst gebruik gemaakt wordt van een geblokkeerde betaalrekening. Zo kan de importeur alleen opnemen om de aanschafbelasting te betalen. Mocht hij failliet gaan, dan is snel duidelijk welk bedrag bpm is. "Ze gebruiken het geld nu vaak om zelf zaken mee te doen en rente voor te vangen. Daar is het niet voor bedoeld", aldus Paul de Waal van Bovag.

De brancheorganisatie hoopt dat deze verandering voorkomt dat kopers en dealers weken tot maanden moeten wachten op hun auto, zoals nu bij Kroymans het geval is. Nu het bedrijf grotendeels failliet is, is dat geld verdwenen in de inboedel. Wekenlang wachten de kopers al op hun auto. Van 'even opnieuw bpm betalen' is volgens de Waal geen sprake. "Gemiddeld gaat het om veertig procent van de nieuwprijs van de auto."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!