Verdachte dreiging IKEA langer vast

De vrouw die maandag is opgepakt voor de terreurdreiging begin maart bij IKEA in Amsterdam Zuid-Oost, blijft twee weken langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam donderdag besloten. Over de zaak zijn verder geen aanvullende details bekendgemaakt.

De 48-jarige vrouw uit Amsterdam wordt verdacht van het doen van een valse bommelding en bedreiging met een terroristisch misdrijf. De politie kreeg op 11 maart een telefoontje uit Brussel dat er aanslagen zouden plaatsvinden bij de IKEA en andere winkels in Amsterdam. Het telefoontje leidde tot ontruiming van de IKEA en het winkelgebied naast de Amsterdam Arena.

De vrouw is volgens justitie betrokken bij het telefoontje, maar heeft mogelijk niet zelf gebeld. Ze was op de dag van het telefoontje in Brussel. Het bleek een valse melding. Wapens of explosieven werden er niet gevonden. Ook het busje met mannen die vanuit België naar Amsterdam onderweg zouden zijn om de aanslag te plegen, werd niet gevonden. Justitie meldde eerder dat het vermoeden bestond dat de beller tijdens het gesprek ruggespraak hield met iemand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!