Klant stuk goedkoper uit met huismerk

Consumenten zijn gemiddeld 35 procent goedkoper uit als ze in de supermarkt alleen voor huismerken kiezen. Supermarktketen Nettorama is zowel met zijn huismerk Perfekt als met A-merken de goedkoopste. Super de Boer en MCD zijn op beide fronten het duurst.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, dat vrijdag werd gepubliceerd in het huisblad de Consumentengids. De Consumentenbond stelt dat er grote prijsverschillen zijn tussen supermarkten. Zo zijn A-merken bij Nettorama twaalf procent goedkoper dan bij Super de Boer en MCD. Bij de huismerken loopt het verschil tussen deze winkels op tot 24 procent.

Naast Nettorama bieden ook Dirk van den Broek, Digros, Bas van der Heijden en Hoogvliet relatief voordelig A-merken aan. Bij de huismerken is Nettorama veruit het goedkoopst, op enige afstand gevolgd door Deen (huismerk Perfekt) en Vomar (huismerk O'lacy).
Als een consument al zijn boodschappen bij één supermarkt haalt, kan hij een kwart tot ruim de helft besparen door alleen huismerken te kopen. Gemiddeld is het prijsverschil 35 procent. Het verschil tussen de prijs van A-merken en huismerken is bij Albert Heijn het kleinst. A-merken zijn daar gemiddeld een kwart duurder dan het eigen huismerk.

Bij Nettorama is het verschil tussen huismerken en A-merken ruim vijftig procent. Uit het onderzoek onder 76 filialen van 21 supermarktketens bleek verder dat sommige winkels hetzelfde huismerk verkopen, tegen een andere prijs. Zo zijn Perfekt-producten bij Jan Linders en Poeisz gemiddeld twintig procent duurder dan bij Nettorama.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!