‘Virtuele paskamer geeft online-winkelbeleving boost’

Mimic Media heeft een toepassing gebouwd die het online kopen van kleding aantrekkelijker moet maken. Gebruikers kunnen met MimicMe, zonder plug-ins of downloads vooraf, een digitaal evenbeeld creëren en vervolgens kledingstukken passen, combineren en opslaan. Het jonge bedrijf, dat zich mocht presenteren tijde de The Next Web Conference in Amsterdam, wil op deze manier consumenten een beter beeld geven van hoe de kleding bij hen staat. Ook implementeert het bedrijf de applicatie op modecommunities, waarvoor MimicMe dienst kan doen als gepersonaliseerd advertentiemedium voor kledingverkopers.

Een andere feature is de mogelijkheid realtime samen te shoppen. Hierbij kan de een de ander van advies kan dienen. “Klanten staan tegelijkertijd samen in de webwinkel. De ene gebruiker ziet de andere gewoon naast hem staan. Ze kunnen via chat communiceren en elkaar virtueel kledingstukken aanreiken. Daarmee wordt shopping pas echt sociaal”, aldus medeoprichter Xavier Baars.

Eerst wil Mimic Media de vrouwelijke avatars perfectioneren en het combineren van kleding optimaliseren. Ook bouwt het bedrijf nog aan de mannelijke avatars. ‘Bovendien’, zo legt Baars uit, ‘hechten retailers vooralsnog meer waarde aan zaken als snelheid, bezoek en conversie.’ De virtuele paskamer is, behalve op de demosite van MimicMe, voor het eerst te zien op Sanoma’s modecommunity Shopgirl.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!