Apple gaat prijzen fors verlagen

Op de jaarlijkse conferentie in San Francisco onthulde technologiebedrijf Apple gisteren een reeks scherpe prijsverlagingen. De maatregelen zijn vooral bedoeld om terughoudende consumenten weer de winkel in te trekken, zo bericht het Financieele Dagblad dinsdag.

Onder meer de populaire iPhone en de MacBook Air worden stukken goedkoper. Tijdens de bijeenkomst liet Apple ook een nieuwe versie van de ultradunne MacBook Air-laptop zien die 300 dollar minder kost dan zijn voorganger. Een nieuwere, snellere versie van de iPhone gaat binnenkort over de toonbank voor 199 dollar, terwijl het huidige model halveert in prijs en nog maar 99 dollar zal kosten.

Bij de introductie betaalden Apple-fanaten nog 600 dollar voor een iPhone na dagen in de rij te hebben gestaan. Oprichter Steve Jobs haalde zich de woede van zijn fans op de hals toen hij niet lang daarna alweer besloot de prijs met 200 dollar te verlagen. Nu is dus opnieuw een dergelijke handreiking naar consumenten nodig om de verkopen op peil te houden. Apple verkocht tot nog toe veertig miljoen iPhones en iPod Touch-spelers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!