Ruime koopzondag toch niet zo’n slecht idee

De beperking van het aantal koopzondagen staat op losse schroeven. Het CDA twijfelt met het oog op de economische crisis over een aanscherping van de winkeltijdenwet, aldus De Telegraaf vrijdag op zijn website.

De grootste regeringspartij zet zo de deur op een kier om af te wijken van de afspraken uit het regeerakkoord. Daarin is afgesproken dat het oneigenlijk gebruik van de toerismebepaling voor de zondagsopening aangepakt wordt. Dat is een vurige wens van de ChristenUnie.

Het kabinet wil dat gemeenten gaan bepalen wat een toeristisch gebied is. Alleen daar mogen winkels meer dan twaalf zondagen per jaar hun deuren openen. Dat kan ertoe leiden dat veel winkels voortaan niet meer op zondag open mogen.

"Ik sluit niet uit dat je er ruimer over zou kunnen denken", zegt CDA-Kamerlid Elly Blanksma. "Je moet het voorstel in het licht van deze tijd bezien. De economische realiteit van nu moet meegewogen worden."

Eerder dit jaar waarschuwde de ChristenUnie de coalitiepartners de economische crisis niet aan te grijpen om te morrelen over de afspraken over de koopzondagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!