Zeeuwen zijn echt 'zuunig'

Het vooroordeel klopt: Zeeuwen zijn echt 'zuunig'. De spaarkampioenen van Nederland hebben gemiddeld een financiële buffer van bijna 11.800 euro. Dat is ruim vier keer zo veel als de inwoners van Drenthe, die nog geen 2500 euro achter de hand houden. Dat blijkt uit onderzoek van Winkle in opdracht van financiële dienstverlener MoneYou.

Spaarders in Zeeland zijn ook beter op de hoogte van de actuele spaarrente dan in andere provincies. Slechts vijftien procent van de Zeeuwen heeft geen idee hoeveel rente ze krijgen. In de provincie Flevoland weet 37 procent dit niet.

Over het algemeen blijken mensen van beneden de rivieren meer te sparen dan mensen in de noordelijke provincies, maar in het noorden zijn er grote onderlinge verschillen. Zo verwachten vier op de tien Friezen op korte termijn een daling van het inkomen, terwijl slechts twaalf procent van de Groningers hier bang voor is.

Budgetvoorlichter Nibud raadt een gemiddeld huishouden aan om een financiële buffer van minimaal 12.700 euro aan te leggen. Daarmee moeten de eerste en ergste financiële tegenvallers kunnen worden opgevangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!