V&D wil af van cao-afspraken

Warenhuis V&D wil af van de loonsverhoging van 3,3 procent per 1 juli die in de lopende cao is afgesproken. Vasthouden daaraan kan banen kosten, zo heeft het concern de bonden laten weten. FNV Bondgenoten houdt echter vast aan de cao-afspraken.

Volgens vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg heeft het concern het personeel voor de keuze gesteld akkoord te gaan met het bevriezen van de lonen. Gebeurt dat niet, dan verdwijnen er vijfhonderd banen. Hij vindt dit 'te gek voor woorden'. De werknemers voelen zich volgens hem gechanteerd en onder druk gezet.

Volgens het warenhuis ligt het wat anders en wordt het personeel geraadpleegd. Het heeft de medewerkers drie opties voorgelegd: afzien van de loonsverhoging, faseren van de loonsverhoging, of de cao niet aanpassen. V&D zegt de uitkomst van de raadpleging met vertrouwen tegemoet te zien om vervolgens opnieuw met de bonden in overleg te gaan.

Van der Ploeg erkent dat het warenhuis last heeft van de economische crisis. Het concern is op zoek naar kostenbesparing, maar volgens hem is er geen verband tussen het bevriezen van de lonen of ontslagen. ''Als V&D mensen zou willen ontslaan, doet ze dat toch wel.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!