Bol.com boekt 28 procent meer winst

Bol behaalde vorig jaar een nettowinst van 10,5 miljoen euro, een stijging van 28 procent. De winstmarge liep wel wat terug. Dit blijkt uit de jaarcijfers die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd, aldus FEM Business. Bol.com werd twee maanden geleden overgenomen door investeerder Cyrte Investments, dat opgezet is door de John de Mol en in 2007 in meerderheid in handen kwam van verzekeraar Delta Lloyd.

De omzet van Bol.com lag vorig jaar op 225,3 miljoen euro, iets hoger dan wat het bedrijf eerder naar buiten bracht. Het betekent een toename van 31 procent ten opzichte van de 171,3 miljoen euro omzet in 2007.

Het bedrijf zag de nettowinstmarge afnemen van 4,7 procent in 2007 naar 4,6 procent vorig jaar. Daarmee weet Bol.com-directeur Daniel Ropers zijn doelstelling die hij in 2003 formuleerde niet te behalen. Hij gaf toen aan dat Bol.com binnen vijf jaar een marge van vijf procent zou moeten behalen.

Daar staat tegenover dat het bedrijf met zijn marge hoger zit dan Amazon.com, dat vorig jaar 3,4 procent nettowinstmarge behaalde. Bol.com groeit in omzet ook sneller dan de online markt in Nederland, die vorig jaar een plus van 24,3 procent noteerde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!