Gesprekken over doorstart Morres

Curator Steven van Boven onderhandelt momenteel druk met kandidaten en banken over een doorstart van het failliete meubelbedrijf Morres Wonen in Hulst. Wanneer Morres weer opengaat, kon hij vrijdag niet zeggen, aldus de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). "Dat gebeurt pas op het moment dat er een nieuwe eigenaar is. Ook voor de klant moet duidelijk zijn dat het bedrijf de toekomst kan ingaan met nieuw elan. Zolang Morres nog niet is overgenomen, blijft het bedrijf dicht."

De economische crisis heeft ook hard toegeslagen in de meubelbranche, benadrukt Van Boven. Dat is van invloed op de gesprekken met kandidaten die Morres willen overnemen en met banken die twee keer nadenken alvorens met de geldbuidel te rammelen.

"We voeren serieuze gesprekken met een aantal grote partners, maar de meubelbranche is een van de sectoren waar de grote klappen gevallen zijn. Ons streven is er echter op gericht de sluiting van Morres zo kort mogelijk te laten zijn. Morres heeft immers nog steeds een goede naam."

Na bestudering van de stukken concludeert de curator dat de omzet op zich nog best goed was. "Maar het avontuur met vestigingen in Zaanstad en Deventer heeft het bedrijf geen goed gedaan. De kredietcrisis was de nekslag."

Van Boven noemde gisteren geen namen van kandidaat-bedrijven waarmee wordt gesproken. Daarover wordt in Hulst druk gespeculeerd. Zo zou De Mandemakers Groep (DMG) de afgelopen maanden regelmatig met Morres om de tafel hebben gezeten. De curator gaat inhoudelijk niet in op de speculaties. "Dat Mandemakers een van de kandidaten zou zijn ontken en bevestig ik niet. Het is op dit moment van de onderhandelingen niet goed om al met namen naar buiten te komen."

De Mandemakers Groep uit Kaatsheuvel reageerde gisteren kort en krachtig op de speculaties. "Geen commentaar", was de enige reactie van een woordvoerster van het keuken- en meubelbedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!