Duurste winkelstraten ter wereld goedkoper

De winkelhuren op de meest exclusieve locaties ter wereld staan stevig onder druk. Pas in de tweede helft zullen de huren weer aantrekken. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CB Richard Ellis (CBRE).

De huren aan de New Yorkse winkelstraat Fifth Avenue daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met tien procent op jaarbasis tot 14.623 euro per vierkante meter. Daarmee is New York nog wel veruit de duurste locatie ter wereld. Hong Kong staat op de tweede plaats met 7903 euro per vierkante meter, gevolgd door Moskou met 6415 euro. Parijs en Tokio complementeren de top vijf. Amsterdam staat op plaats 24, met een huurprijs van 2700 euro per vierkante meter.

Wereldwijd staan winkelhuren onder druk vanwege de economische crisis. “De meeste markten hebben te kampen met teruglopende retailomzetten en stijgende leegstand”, zegt Nick Axford, hoofd onderzoek bij CBRE Europa. “Dat werkt door in de huren.”

Met een daling van 37 procent had de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de meeste last van de crisis. Ook in Warschau (-33 Procent) en Washington (-26 procent) was sprake van scherpe huurdalingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!